SERENDIPITY~ IlHAM MaiSara

By: MuMmY AnNA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Saturday, 10-Jan-2009 16:06 Email | Share | | Bookmark
OUTINg~~~ to nAnnY's house!


hi there! I'm back!!!
Srang Sara dah makin pandai. Lepas mummy smayang Asar jer tau2 jer dia bley kuar main kat depan umah.Tak tahan tuh siap amik kunci nak bukak pagar.isk!isk!
Dah xnak main playground dia kat dlm umah tuh dah..Sabor jer la!!
Terpaksa la mummy layan..apa bley buat!
Biasa Sara kuar konon2 nak pi umah Nanny dia arr.
mcm mummy x tau! Maklum la..Nanny Sara tuh time cuti skol arituh hari2 mai amik dia petang2.
Tu pasai bila petang jer dia nak kuar main.


::Yeah~ dapat gak kuar.bestnya.......
::Nak pi belah mana nih yek.Akak kembar mesti tgh membuto nih
::Buhsang betui la derang nih.Buet taik mato jer~~~

::Pi umah sebelah jer ar...
::Isk!isk!! sempit la plak lorong nih
::Assalamualaikum!!! Anybody home!!!

::ala...xdak org gak ker...Balik je la..Penat jer Sara crossline tau~~~
::Pi main giraffe jer arrr

::Pose jap.Mummy tengah snap~~
::Control cute...ahak~~~

:: OK la..Nak pi solat Asar jap.
:: Nak pi umah umi lagi best.Bley main ngan Biru(cat)

::Bukak gate jap
::Mum! Please move yr car now!!
::I'm ready~~~

::Mana mummy nih..Dah la kul 6pm dah nih
::Main la dulu 1 round!

::Lambat tul la mummy nih..
:Nak pegi jalan ke xnak nih!!!

::Kita shortcut jer.Dah kat umah umi!!
::Ni la kakak Arrisya tuh..

:: Ni la Biru...comel tau!! Anak Cikgu Azaidi nih~~~
::Sara nak balik baru dia muncul.Nak main jap~~

::Ok la...nak kena balik..Dah maghrib.
::Nak kena solat berjemaah ngan Daddy!
:;BYE BYE Umi~~~


Friday, 2-Jan-2009 06:40 Email | Share | | Bookmark
Sara~~Unbeatable vs unbearable CHUBBY! ^^ PART 1

Jaundice!!
Close-up
~Model 2009~
Quote:
Entry kali nih mummy nak recall semua foto2 Sara since dia baru lahir til srang.
Banyak sangat gambar cantek2.Mummy buat compact disk jer la.ahak!!!
Yang penting every month foto2 anak nih kena edit & cuci masuk album.Kalu x bila dah besar2 nanti menyesal x sudah kalu x simpan foto anak2 masa kecik...
Since kuantan kan tengah menggila ujan srang nih,so mummy xley la jejalan buat photo shot Sara.Ingat nak pi kelab golf ker amik foto Sara pakai gaun,tengok la bila2 kalu x ujan....
Skol pun dah nak start!Waaaaaaaaaaa....Rasa liat benor badan nih nak start mgajor!



~~ Foto Sara time baru lahir~~~


~~Day 5- got jaundice! Kena tahan kat wad sehari.Cian dia~~~


~~~Muka time nih mcm model plak mummy nengok.Memang cun betul.Bergaya pun ala2 budak besar jer..ahak!. Time nih berat Sara 4.2kg~~~


~~Close-up Sara~~


~Majlis Cukur jambul & akikah sara- hari ke 34~~~


~ Budak sara dah botak.Time nih 2 bulan.chubby gila! Agak2 brapa kg nih.5.5kg!


~~Nih plak time 3 bulan.Still chubby gak sbb bf! Berat dah 6.3kg!~~

~~kuar jejalan tgk daddy main kapal terbang....~~


~~Tembam!!!~~


~~ 4 months- 7kg~~


~~ 5 months- 7.3kg- Awat x banyak naik berat nih??


~~ 6 months-8kg! Tomeinya dia senyum...time nih Sara baru tumbuh gigi~~


~~ Close-up Sarabella~~


~~Wow!! Mummy suka sangat foto nih.Lengan berketul2! Muka poyo jer.... ~~


~~ 7 bulan..berat 8.5kg.Naik 500g jer.Kuat main nih...dat's why x naik sgt!~~


~~ Close-up nih pun sara maintain cun gak.ahak!! Pipi makin tembam since sumer org dok tarik jer!~~

Foto2 8-13 bulan mummy akan update kemudian..Panjang sgt entry,penat nak tgk plak! ahak!!


Monday, 29-Dec-2008 14:16 Email | Share | | Bookmark
Go & GroW lil' Rollin' Giraffe!!


Teach & develop:: balance,active play & gross motors skill..


bangun tdo jer terus nak main..


sekejap jer main nyer....esok lusa boring terus la campak kat stor.ahak!!

last week balik Kerteh umah nenek Sara,singgah Mesra Mall.So pusing2 kat Toysrus,beli la apa2 yg bkenan.Rembat jer apa patut.Mummy dah lama nak beli giraffe nih.Cute sesangat macam Sara laa!!!
Daddy lagi teruk. Ada ke dia beli senapang Nerf yg besar tuh.Mcm kanak2 riang la daddy nih..
xpala.Ada baby boy nanti bley ajak main skali..



Litar nih plak dpt time pi fun fair kat area umah nih jer.Ada ong la ajak Sara. Berbaloi beli token rm38,last2 dapat gak toy besar nih.ahak!!! Bila dapat jer terus balik.bengang jer tokey cina tuh....


Quote:

re farah: bukan Sara yg teruja.tp mummy yg lebey2!
re mama ain: bukan stakat sengih jer...hari2 nak main giraffe tuh.Penat tul nak layan!
re ummi naim: akhirnya...beli gak dslr yer! Pasnih meletop la fp naim yek!
re kak ija:emm...x lama lagi kena panggil prof. la plak! mana bley dah panggil akak!
insyaallah,dlm masa 3thn akan dtg kami stay kat subang base.bley la jumpa.....chaiyok!!!
re mama zara: hai budak tomei!!!! thanks 4 drop yr comment here!


Sunday, 28-Dec-2008 09:02 Email | Share | | Bookmark
Salam Maal Hijrah 1430H | Tahun Baru 2009



Esok dah masuk thn baru..
Buat sumer kawan2 jgn lupa baca doa akhir tahun hijriah/awal tahun hijriah.

DOA AKHIR TAHUN
dibaca beberapa minit lagi sebelum masuk waktu maghrib~akhir waktu asar...
DOA AWAL TAHUN
dibaca selepas daripada menyempurnakan fardu maghrib awal tahun...

Moga2 Allah ampunkan segala dosa2 kita pada tahun nih.Amin~~~
Dan moga2 Allah memberkati, memelihara & melindungi kita pada tahun hadapan..~esok ler!
Moga2 Allah jua mengubah kita semua kepada sebaik-baik keadaan & kehidupan..Amin~~~



Thursday, 25-Dec-2008 10:30 Email | Share | | Bookmark
Precious Times with U Dad!

nak kacau dad la...
Aksi dad ngan heli dia..
merry Xmas!!!
Merry x-mas everyone!!!




Dad tengah layan heli dia...





Sara nak cuba drive keta kesayangan mummy ke???



kat kebun sayur mummy....




Dad off 2 hari.So ada la masa Sara nak main2 ngan Dad dia.
Foto2 nih mum snap time nak kuar jejalan.
Dad sempat lagi main heli dia.
Belasah main without body cover~ dat heli la....
Sara sempat nak cabut rumput kat kebun mum tuh. ahak!!
Dah makin semak...tp byk bg hasil tau!
Ada four angle bean, ulam raja, daun pandan, papaya's tree..
chilli,daun kesum,long bean, dll.
Even tempat kecik,tp mum sumbat gak selagi boleh!
Ingat nak buang sumer kacang botol,nk ganti timun batang lak..tunggu~~~~


Sara nak jejalan pi town...


Hehehehe...


bosan..tengah tunggu daddy pos ubat kak nenek

Quote:

re Zai kulim: tq! yr baby sure tomei gak nanti mcm u..
re fiza: hehehe..itu la lumrah hidup.kalu untung sini,rugi kat sana..mana bley sumer nak untung.x adil la.ekhkeh~~~
re norlieza: edit foto tuh sy belasah jer pakai apa2 software yg ada depan mata.mix fm la!!
re kak gee: suka tgk foto anak2 kak gee.Tomei2 gak! Anna mgajar kat Sk rtp Bukit Goh~Kuantan
re yati : thanx!
re ummi alya: hehehe! busy bebenor la katakan end of year nih.i paham.dulu time keja ngan petronas camtuh la..apa bley buat.kuli la katakan! ekhkeh~~~
re mama ainnur: comey time kecik jer.bila besar comot! ahak~~~


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net