SERENDIPITY~ IlHAM MaiSara

By: MuMmY AnNA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Monday, 26-Jan-2009 04:41 Email | Share | | Bookmark
Enthusiastic 2 G.R.O.L.I.E.R ~ Exhilarated Day!

 
 
 




Quote:
Actually sumer foto2 dah lama edit.terlupa jer nak upload....smalam time nak pi cuci br perasan foto2 sara time 11 monthts nih pun bagus utk disimpan.Mummy nih lepas edit CONFIRM simpan satu folder,then antar kedai cuci mana patut....
Dat's why nak kena edit dulu..simply nak cuci jer x brapa nak menarik plak album.. sentimental tul la.......
Emm...mummy snap foto nih time jejalan cr buku spesis grolier kat Sara.
mummy suka koleksi dia.menarik & tertarik! CD dia penuh pengisian.X rugi kalu beli.
Sara pun srang dah pandai nak baca buku words tuh.siap nak test koyak lagi.sabor jer la...
asyik tgk postman pat jer..roary the racing car jer...bg mgadap benda2 ilmiah nih sometimes lagi bagus! tunggu la bley cakap esok lusa..mummy jamin Shara pasti nak tgk Cd muzzy nih hari2!
::: teringat opening Siri Tom Tom Bak Paknil tuh,teringat plak bekas anak murid~ ANAS~
Ala time bebudak nyanyi lagu tom tom bak tuh...korang perasan x ada sorang budak kecik molek pakai baju melayu hijau glamour?mummy pernah ajar dia masa kat SK Taman Seri Gombak dulu time dia year 4.Srang thn 6 la.Dah besar! Tp mummy xleh pertikai la kebolehan budak nih.Kalu korang perasan gak,time Datuk Siti kawen pun dia menari tarian zapin.
To ANAS: thanks bg teacher CD anas attend kawen Datuk Siti.Teacher suka tau!.......
(actually nak tunjuk kat mummy dia tuh hebat,WAH!)










Sunday, 25-Jan-2009 17:00 Email | Share | | Bookmark
Menggamit Kenangan S.I.L.A.M vs K.I.N.I

ayahanda...
ayahanda & bonda
grandfamily potrait

Quote:
Foto indah nih dirakam pada 1-2-1967. Mean dat 42 tahun yg lalu.Wah! bley masuk arkib foto nih.Dikira barang bersejarah la..Mum lahir 1945..so masa nih dia br berumur 22 tahun.Anak dah 2!!
Kalau kita zaman srang umur 22 br habis wat degree/dip.Tengah terhegeh2 cari keja.
X pun kalu rajin terus sambung wat master/PhD...


Quote:
Smalam balik umah bonda terpandang foto lama nih.Cantek & sgt manis utk dikenang oleh bonda agaknya...tu pasai foto nih tergantung indah kat umah tok aku kat kg.Srang kat umah makpun dah tergantung gak.Balik raya last year kitaorang amik wat balik utk scan.so srang sumer org simpan foto nih.saja nak buat kenangan...
Sayang foto ayahanda xde dlm nih.x tanya bonda mana ayahanda time nih.Keja kot.
Base on pict,time nih nekda nak pi wat haji~so sebelum brangkat sumer pi kedai amik gambar.maklum ler dulu2 pi haji 2-3 bulan lum balik lagi...naik kapal air,bkn kapal belon!




Quote:
YEAR 2005::Foto ayah & mak time jejalan KL umah sis.



Quote:
YEAR 2006:::ayahanda 61 years.Alhamdulillah...still maintain x boroi,handsome & bebas dr penyakit 3 serangkai.
RAHSIANYA? x tau la.tp yg aku paling perasan ayahanda suka berkebun.dan yg paling ketara ayahda x penah missed solat bjemaah kat masjid 5 waktu sehari semalam...Solat berjemaah kan penuh ngan to'maninah.Tu dikira exercise paling mujarab la kata dr Fadillah Kamsah~~~




Quote:
YEAR 1997:::Sama cantik sama padan~bagai pinang dibelah 2.....62 years old.



Quote:
Ayahanda & bonda ~ 63 years old...


Quote:
Ayahanda time besday Sara.Yg jd black tuh daddy Sara la..Mummy just focus to ayahanda jer.....



Quote:
Foto 2009 lum ada yg menarik utk di edit.
Doaku setiap hari semoga Allah sentiasa memberkati ayahanda& bondaku..
Moga dipanjang umur & dimurahkan rezeki..Amin~~~


Friday, 16-Jan-2009 21:07 Email | Share | | Bookmark
Rezeki dari L.A.N.G.I.T

Quote:
Kali ni rasa nak upload baju2 yg ditempah sepanjang cuti skolah baru2 nih.Srang nih pun ada lagi yg x dipotong.Maklum ler..cuti sek bln 3 nih ramai la nak attend majlis kawen.So nak gak la bergaya ngan baju baru,ye tak?Walaupun busy layan anak,tp tetap curi masa bersama hobby aku nih.dah Dia kurniakan tangan yg sedikit seni,so layan jer la permintaan rakan2.Kalu kat SK Taman Seri Gombak dulu lagi 'wow'! Maklum ler cikgu2nya ramai.140 org ++..So lebat la sket permintaan.Betul tak Ckyn???Ingat lagi tak brapa ramai cikgu2 awak dulu?patut pun aku x sempat nak layan fp dulu..amik syarat jer ada friendster & facebook! xde ler lost contact ngan kekawan lama kan...
Penat mmg penat menjahit nih..tp S.E.R.O.N.O.K melebihi segalanya..!!
WHERE THERE IS A WILL,THERE IS AWAY......
Hinggakan nak buat ketupat pun rasa wasting my time,truly!!!
Lantak la org nak kata apa..aku memang langsung x peduli apa

Betul la..TIME is MONEY!
Betul la jugak.amik masa 2 hr nak edit photo adakala...just spent 1-2 hr b4 sleep.
Tak pun edit sket2 kalu bangun mlm tuh.Ada anak kecik nih mmg confirm ler dipermudahkan
bangun!
ya Allah! Bagi lah aku kesihatan & kebahagiaan yg berpanjangan.Amin!


Next entry----> nak upload gambar mini mural yg dah siap dilukis kat main wall
SK RTP Bukit Goh.Mana tau pindah skol laen nanti bley wat sample! Tunggu.........





::Cikgu Aliza ~baju kurung & beads kat lengan


::Cikgu Lin~beads simple jer kat lengan


::Cikgu Zubaidah~ Ni paling letih nak buat.Siap lining lagi.Dah la kain licin,ada batu2 plak.Confirm glamour coz dia tempah 4 pasang boria ngan anak2! Caya la!


::Cikgu Hjh Radziah~ my GPK
Ramai yg suka lengan pattern nih.Kena guna kain lembut sket br nampak beralun.
Cikgu Radziah paling kerap suruh aku jahit beads kat baju2 dia.maklum ler.org penting kena la bergaya sket.kan kan cikgu kan!


::cikgu Farhana~ eh! baju aku la....Baju sendiri x terlayan!


::Ustazah Asliza~ baju kurung ngan sedikit beads.


::cikgu Nizaha~ cikgu nih pakar wat langsir.tp baju2 suruh org buat.Aku faham,buat lagsir lagi pening.Confirm berselerak satu rumah nak layan berpuluh2 meter kain tuh!sbb akupun buat langsir sendiri jer.Belasah jer udoh2!


::Cikgu aliza lagi~cantik kain nih.Both shifon inside + outside..


::Cikgu Annisha~in progress


::Cikgu Analia lagi~in progress


:: Tapi dlm keghairahan mjahit bj member2,baju sendiri aku x penah lupa...Kalu lupa pun cari jer la sepasang 2 kat first ladies ker..Ok gak kalu stakat nak pakai sekejap2 pi keja!

Last but not least,tima kasih yg x terhingga kepada mesin jahitku yg byk menabur jasa & bakti sepanjang berkhidmat ngan aku. Jasamu pastiku kenang!





Friday, 16-Jan-2009 19:14 Email | Share | | Bookmark
Photoshop~Scrimmage!


Nur Dalila yg pandai...


Geng~ Nasreen,Hasiff & Mustaqim.Chaiyok!!


Ragam anak2 kita...


Laen rupa,laen warna...


opp! Lost world!

Quote:
to Cikgu md Zul:
Sowe i was formatted my laptop a few months ago..and sad to say that i didnt backup any
file due to emm.... no reason please!
im not realize dat i didnt give it to u yet the softcopy.
anyway,i'll scan the soonest if the entires
hardcopy are still available with u!~ srang tgh busy terima tempahan baju tau.Cannot go la...
it's priceless coz i want to retire from being a school photographer dis year!
Ku x ingin dipergunakan & mempergunakan kameraku lagi.ahak~~
( Dah la nak masuk 2 thn still x dpt laptop E-tems~ada je yg nak kena report nih. )


Wednesday, 14-Jan-2009 16:28 Email | Share | | Bookmark
The Miracle Of Life~~In The Womb

It's really miracle.Watch out!



Advanced technology opens a fascinating window into the wondrous world of the developing fetus in a National Geographic documentary that utilizes revolutionary 3-D and 4-D ultrasound imagery to offer an unprecedented look at the nine-month development of a child as it develops in the womb.
Each trimester is explored in the most minute of details as cutting-edge technology shines light on one of mankind's greatest miracles and doctors go in utero to perform a rare fetoscope operation in hopes of correcting life-threatening complications before the mother gives birth.


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net